Een teken van leven vanuit de huurdervereniging HP6 aangaande het warmtenet in de Gildenwijk

Het was verbazend stil vanuit de huurdersvereniging HP6 aangaande de aanleg van het warmtenet. Tot op heden was er totaal geen berichtgeving terwijl de HP6 toch over een mooie website beschikt. Enige tijd geleden vernamen wij in de wandelgang dat de huurdersvereniging akkoord was met de aanleg van het warmtenet maar dat er nog wel enige vragen waren. In april 2021 werd in de nieuwsbrief van de bewonerscommissie van de Munter- en Tichelaarflat nog geadviseerd om niet akkoord te gaan. In de nieuwsbrief van augustus 2021 werd vermeld dat deze nog steeds in gesprek waren met Poort6. Eindelijk 28 september 2021 is er dan nu toch een bericht op de website van de huurdervereniging HP6 aangaande het warmtenet.

Lees hier het bericht.

Wij begrijpen uit genoemd bericht dat de huurdersvereniging exact dezelfde zorgen heeft als waar wij al geruim tijd aandacht voor vragen. Toen wij deze website online plaatsten hebben HP6 geïnformeerd via een email. Een reactie hebben wij jammer genoeg nooit mogen ontvangen. Nu plaatst HP6 een oproep of mensen die in eniger vorm betrokken of in overleg met Poort6 zijn, aangaande het warmtenet zich te melden. Wij zijn (nog) niet in overleg met Poort6, maar hebben wel een aangenaam kennismakinggesprek gehad met dhr. Bertus den Toom (projectleider energietransitie gemeente Gorinchem).

Het standpunt van HP6 aangaande het warmtenet is in de berichtgeving duidelijk. Nu maar hopen dat er ook meer informatie gedeeld wordt over uitkomsten en vervolgtrajecten. Want zoals voorzitter Harry Vendel claimt hebben we samen een stem.

HP6 tijdens onthulling informatiebord.
HP6 tijdens onthulling informatiebord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *