Ernstige overlast voor de bewoners Munterflat door warmtenet in Gildenwijk

Het warmtenet in de Gildenwijk is nu een feit! De aannemer Visser en Smit Hanab, is begonnen met de aanleg in opdracht van de Gemeente Gorinchem, Poort6 en HVC. Het kan de bewoners van de Gildenwijk nauwelijks zijn ontgaan, verkeersomleidingen, open gebroken straten, zwaar bouwverkeer en sjofels die door de straten rijden, het hoort er natuurlijk allemaal bij.

Het maakt in dit geval ook verder niet uit of je voor of tegen een warmtenet bent, de overlast hoort nu eenmaal bij de aanleg van zo’n groot project en bewoners moeten dit tijdelijk gewoon al dan niet terecht ondergaan.

Wel mag van de opdrachtgevers en aannemer verwacht worden, dat de overlast acceptabel is en tot een minimum wordt beperkt en dat er rekening gehouden wordt met bepaalde omstandigheden en situaties. De aannemer zal bijvoorbeeld natuurlijk niet zijn sjofel bij u in de voortuin mogen parkeren. Op 4 april 2022 ontvingen de bewoners van HVC informatie en een plattegrond waar en wanneer de werkzaamheden plaats zouden vinden. Hier was ook een bouwdepot ingetekend tussen de Munter- en Tichelaarflat. Wij als bewoners gingen er vanuit dat hier een paar opslag containers met bijvoorbeeld een directiekeet zou worden geplaatst, zoals bij eerdere andere werkzaamheden ook het geval was. Echter is hier een complete bouwplaats ingericht, direct onder de balkons van de bewoners met heel veel stof, geluidsoverlast, diesel uitlaatgassen van continu heen en weer rijden sjofels, herrie van aggregaten, las en slijpwerkzaamheden, enz..

Het is zo erg dat de bewoners hun deuren en ramen vanwege de stof, ongezonde uitlaatgassen en herrie gesloten moet houden en dan nog is de geluidsoverlast binnen hoorbaar. Van de balkons kan op een normale manier geen gebruik meer worden gemaakt. Net na zeven uur laten de machinisten hun sjofels warm draaien en genieten dan van de koffie met hard gepraat en geschreeuw.

Voor de terreinverharding is gekozen voor gebroken puin waar toch wel betere alternatieven voor zijn, die tot minder stof en overlast zouden zorgen. Waarom is er gekozen voor deze locatie recht onder de balkons van senioren waarvan sommige lijden aan COPD. Het woongenot en de gezondheid van de bewoners is hier ernstig in geding!

Inmiddels is er een klacht gedeponeerd bij de gemeente Gorinchem, want dit gaat minimaal tot het einde van het jaar duren en dit kan je deze bewoners niet aandoen. Wij vertrouwen op het gezonde verstand van de bestuurders, opdrachtgevers en aannemer, dat hier een goede oplossing voor komt of dat deze locatie per direct wordt verplaatst.

2 reacties

  1. Echt een schande ik woon in de snijderstraat en al het verkeer wordt nu dag en nacht door de straat gestuurd moet ik nu dit pikken ik denk het niet anders worden het een hoop lekke banden

  2. Hebben jullie het straatwerk al gezien? Wat een zooitje zeg. Nadat het weer dicht gestraat is wordt alles volledig verrot gereden. Als ze straks klaar zijn kan de gemeente de gehele Gildenwijk opnieuw laten straten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *