Slydregt.NU stelt vragen aan college over stijging tarieven warmtenet HVC

Lokale partij Slydregt.NU wil weten van het college of explosieve stijging van tarieven warmtenet HVC net als in Dordrecht ook gevolgen heeft voor Sliedrecht. De partij diende daarom mondelinge vragen in bij het College van B & W. 

“Geldt deze tarievenstijging van HVC ook voor Sliedrecht?”, wil Slydregt.NU weten. “Bent u bekend met de zorgen van Sliedrechters over deze tarievenstijging?”, vraag fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). Onder welke voorwaarden zijn de contracten met HVC afgesloten, wil hij ook weten en welke prijsverhogingen zijn al dan niet geoorloofd? Jongeneel wil weten of er afspraken over zijn gemaakt. Ook wil Jongeneel van het college horen of er een verschil is tussen de voorwaarden voor zakelijke en particuliere klanten. 

Geld en zorg

wethouder van der Spek

Wethouder Ton Spek (CDA) van Duurzaamheid. “Vele mensen zullen het aan de lijve al zelf hebben ondervonden. Er zijn enorme prijsstijgingen op de energiesector. Dat geldt ook voor warmtenet. Of het ook voor Sliedrecht geldt? Ja. Ik ben bekend met de zorgen rond de tariefstijging en ook voor hem die niet aan het warmtenet zitten. Over de gehele linie, het betreft niet alleen de energie, ook een pak melk is duurder geworden. Vrijwel ieder huishouden wordt met de prijsstijging geconfronteerd. Gekeken wordt naar de energiearmoede. Vanuit de landelijke overheid is er door verlaging van de energiebelasting een verlaging € 400,–. Via het gemeentefonds kan er een bedrag van € 200,– worden gegeven en er wordt voor Sliedrecht geld gegeven voor energiebesparing”, sprak Spek, die op de lange termijn op meer geld rekent. Hij herkent en erkent de zorg.

Ingezonden reacties op Sliedrecht24.nl aangaande dit bericht;

G. de Wit

Monopolie van 1 bedrijf zorgt er voor dat je geen enkele keuze hebt.

R Waal

Met andere woorden , we krijgen iets door de strot geduwd waar we niet om hebben gevraagd , niet op zitten te wachten en uiteindelijk een hogere rekening ?
Goed bezig gemeente !! 

Jeannette De Groot

Bij ons is de betere isolatie echt wel voelbaar. Dat kan ook niet anders omdat de isolatie echt onder de maat was. De verwarming in combinatie met de roosters boven de ramen geeft veel klachten van tocht.
Er is en was geen vergoeding voor de renovatie, terwijl de kosten er wel zijn. Ze hadden nooit kúnnen beloven dat mensen deze kosten terug konden verdienen met de lage stookkosten. Ze namen het aan. Maar kloppen doet het niet. Afgelopen zondag werd in WNL duidelijk gezegd dat de proeftuinen overal in het hele land een flop waren. Daar zitten we dan met onze huishoudens.

Anja Koppelaar

Wij uit de 10 hoog flats zijn over gaan naar het warmtenet. Wij betaalde bij de huur 60 euro die is er af gegaan. Nu betalen we aan HVC 89 euro bij een gebruik van 20 kj. We hoefden nooit bij te betalen bij Tablis kregen altijd terug een paar honderd euro. We hadden ook zelden de verwarming aan. Dat werkt nu niet meer de flat is door het verduurzaam verbeteren kouder geworden. Je huis moet echt super goed geïsoleerd zijn en vrij van tocht. Je bent verplicht om bij HVC aftenemen en De prijs is ook gekoppeld aan de gasprijs en we zijn dus duurder uit. Nu is het nog niet eens extreem koud als het dat wordt houden wij ons hart vast.

Bron: Sliedrecht24.nl

Poort6 en de Gorinchemse politiek blijven stil

Zo ziet u maar, dat ook HVC gewoon lekker profiteert van de koppeling met de gasprijs en zijn tarieven verhoogt. Ondanks dat de prijs van een warmtenet nauwelijks iets met de gasprijs te maken heeft. We krijgen straks dus minder comfort, want het zal moeilijker of niet mogelijk zijn om de vertrouwde kamertemperatuur te behalen. En we mogen gewoon wel de hoofdprijs gaan betalen. En mocht ooit de koppeling met de gasprijs verdwijnen, zullen de tarieven zeker niet meer naar beneden worden bijgesteld.
Poort6 en de Gorinchemse politiek blijven in deze stil, houden iedereen voor de gek en dringen ons iets op wat de meesten helemaal niet willen.

Eén reactie

  1. Het wordt een groot drama dat warmtenet in de Gildenwijk. Je straks blauw betalen en lekker in de kou zitten. De meeste woningen zijn helemaal niet geschikt om te verwarmen met 70 graden en onvoldoende geïsoleerd. Poort 6 krijgt straks een berg bagger over hun hoofd die niet te overzien is. En verwacht niets van dat nieuw college van B en W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *